Buro EU in 2020

Haagse verhalen over duurzaamheid

Hittegolven, CO2 uitstoot, plastic vervuiling van de oceaan, we horen er dagelijks wel iets op over het nieuws. Maar wat betekent het eigenlijk voor de generatie van de toekomst? Waar hopen jongeren op en waar twijfelen ze aan? Welke rol zien ze voor zichzelf èn wat verwachten ze van de Europese politiek voor verandering? Buro EU zocht het uit!

De straat op

Buro EU was dit jaar overal te vinden waar jongeren zijn. Op straat, in (online) klaslokalen van de Haagse Hogeschool en InHolland en ging op andere plekken in gesprek, zoals bij ZinZoekers. We gingen gesprekken aan in groepsverband, maar namen ook diepte-interviews af om mooie, eigenzinnige maar ook weifelende verhalen van jongeren in beeld te brengen.

Stem geven aan jongeren

Ons doel als Buro EU is om stem te geven aan jongeren. We delen deze Haagse verhalen met hun zorgen, twijfels en dromen met een groter publiek. Vaak zijn jongeren niet betrokken bij inspraakprocessen of besluitvorming rond maatschappelijke thema’s als klimaatverandering, maar zijn juist zij het die consequenties van beslissingen die nu in politieke setting worden genomen zullen voelen in de toekomst.

Daarnaast willen we ook jongeren aan het denken zetten over dit grote thema. Wat weten ze ervan? Hoe zien ze hun eigen rol? En hoe zouden ze willen dat er politiek en maatschappelijk verandering tot stand komt? Wat verwachten ze van de Europese politiek hierin?

Verhalen die je bijblijven

De diverse Haagse verhalen kun je op allerlei manieren bekijken en beluisteren. Bekijk bijvoorbeeld onze projectvideo's, met spontane gesprekken op straat in hartje Den Haag. Lees hieronder de verschillende blogs waarin Evander, Iris, Nicolas en nog velen anderen hun verhaal en tips met je delen. Of bekijk nog eens de 7 tips voor een begin aan een duurzamer leven, na aanleiding ons gesprek met ZinZoekers. Daarnaast gaan we vanaf het voorjaar van 2021 rondreizen door Den Haag met deze “Sustainability Stories”. Volg onze social media voor het laatste nieuws!

Blik op de toekomst

Buro EU gaat verder. Heb je een idee voor een maatschappelijk thema waar Buro EU in 2021 echt verder over in gesprek zou moeten gaan middels een nieuwe creatieve aanpak?  Of wil je in gesprek met ons voor een andere samenwerking? We staan altijd open voor suggesties! Mail dan naar stefanie.schuddebeurs@iofc.nl

Dit project is mogelijk gemaakt door Initiatives of Change Nederland en de Nederlandse vertegenwoordiging van de Europese Commissie.

THE HAGUE SUSTAINABILITY STORIES

Klimaatverandering, plastic afval overal, dieren die uitsterven… Elke dag horen we zorgelijke berichten over de staat van onze planeet aarde, maar wat betekent dit nu eigenlijk voor jou en mij? Buro EU ging op pad door Den Haag om met jou, de generatie van de toekomst, te praten over duurzaamheid. Maak je je zorgen over de toekomst of nou juist helemaal niet? Wat zouden we moeten aanpakken om het probleem op te lossen? En welke rol zie jij voor jezelf? Lees hier de Haagse verhalen over duurzaamheid - ook wel onze The Hague Sustainability Stories

‘We moeten onze leefstijl veranderen als we klimaatverandering tegen willen gaan’

Door admin | 4 december 2020

Zou je jezelf kort willen voorstellen? ‘Ik ben Iris. Ik ben 19 jaar en ben in september gestart met Event Management aan het Albeda College in Rotterdam.Ik ga graag uit: naar feestjes, samen eten, buiten dingen doen, samen met vrienden zijn. Nu doe ik dit helaas niet zo veel door het corona virus. Ik werk…

‘It helps when you go through transitions together’

Door admin | 26 oktober 2020

Nicolas (21) is the first one to take the floor in this series of Sustainability Stories from The Hague.  Please, introduce yourself! ‘I am Nicolas from Indonesia. I am 21 years old and am studying Industrial Design at the Hague University of Applied Sciences.’ When did you first hear about sustainability? ‘The topic of sustainability…