Buro EU in 2020:

GROEN, GROENER, GROENST?!

Op zoek naar Haagse verhalen over duurzaamheid

Hoe draag jij bij aan duurzaamheid? Wat zou je kunnen of willen betekenen voor de aarde? Wat vind je lastig aan duurzaamheid? En wat vindt je dat we in Europa politiek gezien zouden moeten organiseren, om een goede toekomst veilig te stellen voor planten, dieren en mensen?

Daar is Buro EU benieuwd naar in deze speciale editie in 2020. We stellen deze vragen op verschillende (online) plekken in Den Haag. Alle typen meningen zijn welkom: van gepassioneerd tot besluiteloos of gewoon niet zo geinteresseerd. We zijn nieuwgierig naar wat jij denkt èn waarom.

We duiken op waar jongeren zijn: op MBO's, online lessen van hogescholen, op straat in het centrum tot in het park op een zonnige dag. We luisteren en halen verhalen op samen met jongeren die zelf goed de dilemma's kennen, want wanneer ben je ooit 'groen' genoeg.

Ons doel is enerzijds de stem van jongeren vast te leggen en anderzijds hen aan het denken en (anders) doen te zetten.

De Haagse verhalen die we hebben beluisterd, laten we via allerlei manieren horen en zien.

 • Lees binnenkort op deze website korte blogs "Sustainability Stories" van Haagse jongeren
 • Schrijf je in voor ons online eindevent op 26 november. Met onder meer: de première van onze video, verhalen van Haagse jongeren, een spoken word artist en jouw droom voor de toekomst van Den Haag. Geef je op met een mailtje aan stefanie.schuddebeurs@iofc.nl
 • Er komt een rondreizende fototentoonstelling met daarin diverse verhalen van Haagse jongeren.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Initiatives of Change en de Nederlandse vertegenwoordiging van de Europese Commissie.

AGENDA

Net toen het project in maart 2020 in volle vaart van start zou gaan, bereikte het virus covid-19 ook Nederland. Dat heeft onze geplande luistertour langs hogescholen, parken en pleinen tijdelijk stilgelegd.

Maar deze herfst zijn we in volle vaart online in gesprek gegaan met jongeren, door bijvoorbeeld online interactieve gastlessen en straatinterviews met de filmploeg van Marlette van den Bergh (www.verhalendieverbinden.nl)

Waar je Buro EU tegenkomt

 • 3 november 2020 - Straatinterviews met cameraploeg door hartje Den Haag, in samenwerking met Marlette van den Bergh (Verhalen die Verbinden)
 • 8 september 2020: gesprek met studenten van technische en communicatie achtergrond over duurzaamheid tijdens online gastles Mission Impact Minor, Haagse Hogeschool. In samenwerking met Anubhav Kandpal (oprichter Conscious Kitchen Den Haag)
 • 15 en 16 oktober 2020: pop-up van Buro EU door online gastles en gesprek met 80 studenten International Creative Business (InHolland Den Haag) over wat zij individueel en in business kunnen en willen bijdragen rond duurzaamheid. In samenwerking met Julia IJsselmuiden, duurzaamheidsmanager bij Contronics DryMisting
 • 20 april 2020 - Pop-up van Buro EU middels gastles voor Masterstudenten International Relations, Leiden University, Campus The Hague.

Wat door corona niet doorging

 • 30 oktober 2020 - Pop up van Buro EU door middel van vega kookworkshop bij New Farm The Hague ism Polka en Sun and Soil
 • 24 maart 2020 - Pop-up bij de ingang van Hogeschool INHolland Den Haag +gastles voor Creative Business studenten.
 • 27 maart 2020 - Vega kookworkshop en pop-up gesprekken ism Polka centrum voor Poolse Vrouwen en Conscious Kitchen.
 • 7 april 2020 - Pop-up van Buro EU in de Haagse Hogeschool.
 • 9 april 2020 - Pop-up van Buro EU in ROC Mondriaan, afdeling autotechniek en in Institute for Social Studies.
 • 9 april 2020 - Pop-up van Buro EU tijdens community dinner van Conscious Kitchen

BLOGS

Nu we als Buro EU team niet dit voorjaar op pad kon om jongeren te beluisteren, bevroegen we een aantal mensen hun gedachten over duurzaamheid met ons via blogs met ons te delen. Anubhav Kandpal, oprichter van Conscious Kitchen in Den Haag, trapt af! Lees hier zijn blog.