BURO EU in 2018

OP ZOEK NAAR VERHALEN VAN NOORDERLINGEN

Buro EU in Amsterdam Noord

In het voorjaar van 2018 landde Buro EU met haar mobiele pop-up kantoor op verschillende plekken in Amsterdam Noord. Buro EU ging in gesprek met voorbijgangers over wat zij in Amsterdam-Noord van Europa weten, vinden èn wat ze nog hopen voor Europa. De oogst van deze vele gesprekken is gepresenteerd in een exposite, die feestelijk werd geopend op 9 mei 2018, tijdens de Dag van Europa, in de Modestraat, broedstraat aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam.
We spraken met meer dan 400 mensen in onze rondreis door Noord. We stonden bijvoorbeeld op de markt, schoven aan tafel bij de buurtgenoten in Noord tijdens de buurtmaaltijd van Resto van Harte en in verzorgingstehuis De Die. We knoopten ook gesprekken aan met voorbijgangers in het winkelcentrum Boven 't IJ en in de kringloopwinkel, en hadden een gesprek tijdens Nederlandse les voor nieuwkomers.  Met dank aan alle plekken en winkels die ons 'adopteerden' op hun locatie!

REPORTAGE

Dessie Lividikou was onze camerajournalist en luisterde met ons mee. Ze maakte de volgende prachtige reportage over hoe Noorderlingen aankijken tegen Europa, hun kritiek, hun lof en hun dromen voor de toekomst van Europa.

FOTOTENTOONSTELLING

Om de diversiteit van meningen en verhalen over Europa verder in beeld te brengen, hebben we een aantal Noorderlingen ook geportretteerd in een foto-expositie. Deze foto-expositie stond midden in de wijk, in  lokale broedplaats De Modestraat en was vrij toegankelijk van 9 mei 2018 tot eind oktober 2018.

Tentoonstelling Buro EU - Verhalen van Amsterdam Noord. Foto: Marlise Steeman
Tentoonstelling Buro EU - Verhalen van Amsterdam Noord. Foto: Marlise Steeman
Tentoonstelling Buro EU Amsterdam Noord 2018
Foto: Marlise Steeman