WIE WE ZIJN

WIE ORGANISEERT BURO EU?

Stefanie Schuddebeurs is de drijvende kracht achter Buro EU. Ze zet hier haar creativiteit, nieuwsgierigheid en academische achtergrond in sociologie en antropologie voor in. Bovenal wordt Stefanie gedreven door nieuwsgierigheid naar hoe mensen naar Europa kijken en hoe het het Europese ons leven wel of niet raakt.

Dit in combinatie met haar interesse voor het echte gesprek en ervaring als oprichter van De Luisteracademie, ontwikkelde ze verschillende edities van Buro EU. Bijvoorbeeld in 2018, waar ze in Amsterdam Noord de behoefte naar een Nexit besprak met buurtbewoners. En in 2019, waar ze mensen in Maastricht, Apeldoorn en Amsterdam bevroeg of ze wisten dat er te stemmen viel op het Europees Parlement.

TEAM BURO EU

Buro EU is daarnaast echt een teameffort! Samen met camerajournalistes Dessie Lividikou en Maaike Bosma, fotografe Marlise Steeman en kunstenaar Nicole Donkers als mede-luisteraar, organiseren we onze luistertours.

Team Buro EU. Vlnr: Nicole Donkers, Stefanie Schuddebeurs en Dessie Lividikou. Foto: Marlise Steeman
Team Buro EU. Vlnr: Nicole Donkers, Stefanie Schuddebeurs en Dessie Lividikou. Foto: Marlise Steeman

HOE BEGON BURO EU?

Buro EU komt voort uit “Office for New Europeanism”, een artistiek onderzoek van Jonmar van Vlijmen naar Europees burgerschap. Jonmar betrok Stefanie Schuddebeurs in 2017 bij zijn ideeën vanuit haar achtergrond in creatieve gesprekstechnieken en daaruit ontstond Buro EU, een ludiek reizend buro dat verhalen en vragen over Europa ontlokt.